Plan
Snitt

HYTTE HERFELL

Sted: Herfell, Larvik kommune

Oppdragsgiver: Privat

Areal: 100 m2

Prosjektfaser: Alle

Samarbeidspartnere: Lie Øyen Arkitekter

Status: Ferdigstilt 2020

Hytta har et smalt og langstrakt volum som følger terrengkotene på den bratte tomten. Huskroppen er lagt slik at det vekselsvis oppstår naturlige uteplasser foran og bak hytta, og gjør at man unngår høye fasader mot sjøen i syd. Sett fra nord og øst ligger hytta delvis skjult bak en eksisterende kolle. Hytta skal huse to familier, og for å få plass til nok soverom, og opprettholde et smalt volum, er alt kommunikasjonsareal lagt utvendig under tak, langsmed fasaden mot nord. Hytta er bygget i dempede natur-materialer/farger med grånende malmfurupanel, kobbertekking og betong i sokkel-og dekkekonstruksjon. Innvendig har hytta slipt betonggulv og vegger er kledt med X-finèr i douglas gran.