PUSHAK
pushak divider
ABOUT PUSHAK PORTFOLIO CONTACT
PROJECT SIZE MEDIUM LARGE
NORSK
pushak divider
PUSHAK   LILLEFJORD REST STOP

Completed: June 2006
Client: The National Tourist routes/ Norwegian public roads administration

The programme for the road stop is benches, toilet, wastebin and a windshed. It is also the start of a trail to a waterfall in the end of the wally. The path was originally on the parking side, with a run down bridge crossing the river further up. The new bridge was our proposal; it works as a sign towards the trail, while at the same time taking care of all the demanded functions. It is leading on to an older trail, crossing the soft, green carpet of vegetation in the midst of the river deltae.

By wrapping the hole programme in the bridge, the road stop installation is now a distingt object placed in the landscape. This felt appropriate for the rough and grand nature of the site, rather than small funiture placed around or in the ground.

The bridge is making a turn, leading to the trail. This also makes room for benches on top of it. On the bendt side, the steelframe is made 3-dimentional because of the tortion-forces. The steelframe was prefabricated. Minimizing work on site is beneficial in this climate. Inside, where people is going to sit or lean, the bridge is clad with wood that will become grey.

  
 
pushak divider
TILBAKE